C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



Ara sıra birbirinin adına kullanılmalarına karşın, klas ve nesne farklı şeylerdir. Dershane bir nesne türü tanılamamlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir sınıfı temel meydan müşahhas bir varlıktır ve kâh bir klasın örneği olarak adlandırılır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına yetmek midein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu ilişkidan ulaşabilirsiniz… Bu ders midein hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu soruya yalnızca kayıtlı kullanıcılar cevap yazabilirler. Karşılık yazmak bağırsakin lütfen giriş kuruluşnız.

UseVisualStyleBackColor: Button'un art tasar rengini sistemin varsayılan renklerine nazaran ayarlamayı belirler.

Bu teknik gücük vadede konue yarasa da dakika içinde henüz çokça iş olacaktır. Bütün değişiklikler etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

C# dilinde Object dershaneı, farklı muta dokumalarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. C# Object Kullanımı Örneğin, ArrayList kabilinden devim bilimi sekans binalarında Object klası sıklıkla kullanılır.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan olgun MyShape sınıfındaki boş string ifadesi değil, MyCircle sınıfındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada bilgi aksatai ve ortaklık binalabilir. Nesneler arası komünikasyon, programların modüler ve rahatletilebilir olmasını sağlamlar.

Load sub veya oluşturacağınız diğer sub’larda süflidaki kabil tag değerlerine erişebilirsiniz.

Karada giden araçlar klasında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı teşhismladık. Her dershane bir üst kategorisinin klasından miras kızılır. Böylecene XX Markası dediğimizde o derslikın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu mimariya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

TextBox'a sadece belirli bir uzunlukta metin girizgâhi mimarilmasını sağlayabilirsiniz. Bu, sağlam sınırlamaları olan alanlar muhtevain kullanışlıdır.

Border=Cam Kenarlık.Kâffesinın kenarlık her iki cihetı muhtevain ayrı nesneler namına vahit bir nesne tarafından simgeleme edilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazgıyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapıp Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page